Stroom in de Cloud

Cloudoplossingen » Stroom in de Cloud

Gebruik de Cloud als elektriciteitsrekening. 

Wie kiest voor een fotovoltaïsche installatie (en voor een eigen stroomvoorziening voor zijn gezinswoning) streeft altijd de wens na om zoveel mogelijk gebruik te maken van zijn eigen zonne-energie. 

Met een fotovoltaïsche installatie bereikt u meestal een zelfvoorziening van ongeveer 20 procent en met een extra energieopslag zelfs tot 80 procent. Helaas kun je nooit 100% zelfvoorzienend zijn. Dit komt omdat er op onze breedtegraden veel zonne-energie beschikbaar is in de zomer en heel weinig in de winter.

Zou het niet mooi zijn als u uw zomerstroom kunt sparen voor de winter?

Met de Cloud komt deze wens uit. 

De elektriciteitscloud is een virtuele opslagvoorziening, of liever een elektriciteitsspaarrekening, waarop u uw elektriciteitsoverschot deponeert en indien nodig weer opvraagt. De cloud- of liever rekeningbeheerder levert niet je eigen stroom terug, maar hetzelfde bedrag. Het elektriciteitsnet wordt dus gebruikt als platform voor energiehandel of als virtuele opslag.

Het voordeel voor u: u gebruikt uw systeem nog effectiever en hoeft uw overtollige stroom niet voor de helft van de prijs te verkopen aan de regionale netbeheerder.

Bron: Enerix.de

NL heeft ook deze website.